Mercédesz Apartman - Zalakaros

Elérhetőség:
Sinkovicsné V. Mercédesz
Mobil:
0036-30/3731027
Email:
info@zalakarosapartman.eu
Web:
www.zalakarosapartman.euLátnivalók Zalakaroson


Zalakaros Magyarország egyik legkisebb városa. Bár régóta megkapta a városi rangot, a városkát mégis megkímélte a túlzott urbanizáció, a globalizáció. Nincs rohanás, nincs nyüzsgés, ne várjunk plázákat és toronyházakat! Nyugodt, rendezett központja és gondozott parkjai, a színpompás virágokkal szegélyezett sétányok, a zalai dombokra és a Kis-Balatonra gyönyörű kilátást nyújtó Parkerdő – mindez a gyógyuló, pihenő, szabadságukat nyugodt körülmények között eltöltő vendégek szolgálatában áll.

    

    

    

Aktív szabadidő-eltöltés Zalakaroson


Zalakaros és környéke szinte hívja az aktív pihenés szerelmeseit. A dimbes-dombos zalai táj a bakancsos turizmus fellegvára, különböző nehézségi fokú kirándulások ideális helyszíne. A Zala völgye és a Kis-Balaton környéke viszont sík vidék, kiváló kerékpártúrák terepe. Zalakaros számos sportpályáján teniszezhet, focizhat, lovagolhat a vendég, néhány kilométeres körzetben pedig sétarepülésre, hőlégballonozásra, vagy akár sárkányrepülésre is lehetőség van.

    

    

    

Látnivalók Zalakaros környékén

Elsődleges látnivaló a nagybetűvel írt TERMÉSZET. Zalakarost méltán nevezhetjük a Kis-Balaton fővárosának. A néhány kilométer, ami a természetvédelmi területtől elválasztja, akár kerékpáron is megtehető s az egynapos programba beleillik a Bivalyrezervátum meglátogatása is. A zöldellő zalai dombok közötti séta, kirándulás, túrázás mellett érdemes megtekinteni a dombok között megbúvó gyönyörű kis falvakat, azok kincseit, de ha városi nyüzsgésre vágyunk, negyed óra alatt elérhetjük Nagykanizsát, és legfeljebb fél óra alatt Keszthelyt is.

Kis-Balaton


    A Kis-Balaton – Zalakarostól mindössze 15 km-re – fokozottan védett természetvédelmi terület. Egyedülálló, védett madárvilága a fahídon át gyalogosan megközelíthető Kányavári szigeten, a „Búbos vöcsök” tanösvényről tekinthető meg. Zalaváron, a Kis-Balaton Bemutatóházban állandó kiállításon tekinthetjük meg a Kis-Balaton élővilágát és természeti környezetét. A Kis-Balaton ház mellett a gyermekeket vízi játszótér is várja. A bringázás szerelmesei pedig kerékpárt kölcsönözhetnek és azon járhatják be a környéket.

Bivalyrezervátum
Balatonmagyaród községtől néhány km-re, Kápolnapusztán található érdekes látnivaló a Bivalyrezervátum. Az év minden napján nyitva tartó területen a bivalyok természetes körülmények között figyelhetők meg.
További információk, nyitvatartás, belépőjegy árak a hivatalos oldalon megtekinthetők:
Bivalyrezervátum információk

Zalakaros kistérségének látnivalói


A Zalakaros környéki kis falvak számos érdekes kulturális és természeti kincset rejtenek. A közeli Galambok községben említésre érdemes a Tájház és a templom, amelyet Dorffmeister freskók díszítenek, továbbá a horgásztó.

Garaboncon érdemes ellátogatni a Kis-Balaton galériába, valamint a Garabonciás Farmra, ahol állatsimogatással egybekötött farmlátogatásra, lovaglásra, pónilovaglásra, hintózásra is van lehetőség előzetes bejelentkezés után. (Érdeklődni: 93/540-140)

Kisrécsén pedig a Kendlimajor Művészeti Akadémiára és bemutató parasztudvarra. Gelsén szép természeti környezetben búvik meg az új termálfürdő. Nagybakónakon feltétlenül el kell látogatni a sziklaszurdokhoz és a Csibiti-tóhoz. Zalamerenye és Pat község egyaránt gyönyörű fekvéséről ismert. Zalamerenyén ezenkívül érdemes megtekinteni a Pálos malom romjait, és a tavat.

Aki messzebb tervez kirándulást, ellátogathat Nagykanizsára vagy Keszthelyre is. Nagykanizsán, a Zalakarostól mindössze 15 km-re fekvő városban szép épületek, érdekes múzeumok, szépen gondozott parkok várják a turistákat.

Keszthelyen kötelező látnivaló a Festetics-kastély, de a Dóm, a sétálóutca és a város számos múzeuma is tartalmas programot nyújt.

    Kányavári sziget
A Kányavári-sziget a fokozottan védett Kis-Balaton olyan része, amely kísérő nélkül szabadon látogatható. Megközelíthető a Sármellék és Balatonmagyaród közötti útszakaszról.   Aszigetet egy különleges látványú fahídon érheti el a látogató. A 13 állomásból kialakított információs rendszer a Kis-Balaton madárvilágát mutatja be. A tanösvény jelképének a gyakran látható búbos vöcsök szolgált alapul (Podiceps cristatus).

Állatsimogató fenyvespuszta


Szereted az állatokat?
Nálunk, a fenyvespusztai állatsimogatóban közelebbről is megismerkedhetsz velük! Szeretettel várnak játékos kedvű, új barátaid, a bivalyok, kecskegidák, lovak, pónik, csacsik, nyuszik, kismalacok, kiskutyák, kiscicák és még sok más kíváncsi állat.
Majorunkat Zala megyében, - a közkedvelt kis-balatoni kirándulóhely és horgászparadicsom - a Kányavári-sziget bejáratával szemben találod, Balatonmagyaród község határában.
Látogass el hozzánk, s tölts el egy kellemes, vidám órát a természetben, az állatsimogató állataival! Szeretettel várunk!
Térkép és jegyárak a hivatalos weblapon: Állatsimogató információk

Kis-Balaton bemutatóház
Térkép, árak, információk, képek:
Kis-Balaton bemutatóház információk

Sziklaszurdok Nagybakónak
Nagybakónak 22 km távolságra található Zalakarostól. A homokkő alapkőzetnek köszönhetően csapadékos időjárás esetén ritka jelenségben, a könnyező falban gyönyörködhetünk. A szurdok mikroklímája biztosítja olyan fajok életfeltételeit, amelyek nem jellemzőek a dombvidékre: májmoha, lónyelvű csodabogyó, madárfészek kosbor stb.
További képek és információk: Sziklaszurok Nagybakónak

Matula bácsi kunyhója
Hányan tanultunk evezni, hányan ijedtünk meg a siklótól és fedeztük fel a nádast, a Kis-Balaton színes, különösen védett madárvilágát, amikor Fekete István Tüskevárát olvastuk!
Most nemcsak képzeletben juthatunk el Matula bácsi kunyhójához és ismerhetjük meg a terület természeti kincseit, hiszen a Kis-Balaton területe a Nemzeti Park Igazgatóság külön engedélyével, szakvezetővel látogatható.
További képek, információk, jegyárak: Információk